Jesteś tutaj
Dział Żywienia
Kierownik Kuchni
Agnieszka Sorychta
Kontakt
tel.: 32 278 91 11
e-mail: Agnieszka.Sorychta@io.gliwice.pl
Dział Żywienia Narodowego Instytutu Onkologii Oddział w Gliwicach zapewnia wyżywienie pacjentom hospitalizowanym w NIO od kolacji w dniu przyjęcia do obiadu w dniu wypisu. Prosi się pacjentów aby w dniu przyjęcia do klinik NIO zapewnili sobie wyżywienie we własnym zakresie, bądź skorzystali z oferty restauracji lub bistro – informacje poniżej.
Chorym przebywającym na Oddziałach poszczególnych Klinik dostarczane są do sal śniadania, obiady i kolacje, które porcjuje się na tacach z informacją o rodzaju diety.
W obiekcie hotelarskim NIO serwujemy śniadania dla gości hotelu. Gości zachęcamy również do skorzystania z oferty restauracji lub bistro.
Od dnia 1 października 2019 r. serdecznie zapraszamy do nowo wyremontowanej restauracji (2 piętro za kaplicą – budynek szpitala), gdzie oferowane są śniadania na zimno i na ciepło, zestawy obiadowe, przekąski, desery oraz napoje zimne i ciepłe. Oferta skierowana jest do pracowników, pacjentów oraz osób odwiedzających.
Restauracja czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-16:00.
Menu ustalane jest przez dietetyków i znajduje się do wglądu w restauracji.
Zestawy obiady przygotowywane są w 3 wersjach:
- dieta podstawowa
- dieta wątrobowa
- dieta wegetariańska
Cennik dostępny jest w restauracji.
Na parterze budynku szpitala działa także bistro, gdzie oferujemy przekąski na zimno i na ciepło, desery, świeże sałatki i koktajle, napoje zimne i ciepłe. Bistro jest czynne od poniedziałku do piątku w godz. 8:00-15:00.
Cennik dostępny jest w bistro.
Zachęcamy do skorzystania z przygotowywanej na zamówienie oferty cateringowej. Catering z odbiorem własnym przygotowujemy dla wszystkich zainteresowanych. Wszelkie informacje możecie państwo uzyskać u kierownika kuchni. Prosimy o zamawianie cateringu z tygodniowym wyprzedzeniem.
Zgodnie z Dyrektywę SUP związaną z ustawą z dnia 14 kwietnia 2023 r. o zmianie ustawy o obowiązkach przedsiębiorców w zakresie gospodarowania niektórymi odpadami oraz o opłacie produktowej. Ustawa ta jest transpozycją dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2019/904 z dnia 5 czerwca 2019 r.
Od stycznia 2024r. wprowadza się dodatkową opłatę produktową jak poniżej:
- 0,20 zł/szt. – kubków na napoje zimne i ciepłe, w tym ich pokrywek i wieczek;
- 0,25 zł/szt. – w przypadku pojemników na żywność gotową do spożycia zdefiniowanych w ustawie
- menu boks
- kubki na zupę w tym ich pokrywek i wieczek
- pudełko sałatkowe
- pojemnik na sos
Jako pracownicy Działu Żywienia NIO-PIB Gliwice jesteśmy otwarci na klienta.
Wszelkie dodatkowe informacje dotyczące np. cateringu lub rezerwacji restauracji uzyskacie Państwo dzwoniąc pod nr tel:
+32 278 91 02 – do dietetyczek
+32 278 92 00 - do dietetyczek ( informacje dotyczące restauracji i bistro)
+32 278 91 11 – do kierownika kuchni
Kontaktować można się także mailowo:
Agnieszka.Sorychta@io.gliwice.pl - kierownik
Teresa.Widera@io.gliwice.pl - dietetyk
Anna.Czoba@io.gliwice.pl - dietetyk
MENU RESTAURACJI
Dział Żywienia posiada ważny Certyfikat – HACCP wg CAC/RCP 1-1969 Rev .4 (2003)